Saantisuositus olisi kuulemma 0.8g painokiloa kohti, luin just. :O Mä painan jotain 65kg niin siitä sellaset 50g mun pitäs protskui saada. :O Hmm. Jää kyllä hurjasti alle. Ehkä sen takia mulla on koko ajan nälkä? :P

Tänään kiinnitin huomiota hiukan ees protskujen laskemiseen:
ARVIOLTA
Suklaasta 7g
Mozzarellasta 7g
Soijamaidosta 10g
Kaikesta muusta 1g

Hmm, siihen se sitte jääki. 25g protskuja, eli puolet saantisuosituksesta!!!! OKEI, nyt TÄHÄN on kiinnitettävä huomiota.

Miten helvetissä saan sen tuplattua?
Herneet, tofu, soijamaito, linssit, pavut, juustot..... kaurassaki on yllättävän paljon protskuja. Ainiin ja kala. Pähkinät, siemenet.
Yhdessä tofuannoksessa on jo 20g proteiinia. Herneissä/linsseissä/pavuissa on reilu 10g protskuja per annos. Kaurapuurossa 10g per annos. Soijamaidossa 7 per annos. Riisissä 4-8g per annos. Suklaassa 5g per annos. Juustossa n. 7g per annos. Pähkinöissä.... 5g ehkä per annos.
Okei, tästä lähtien alan laskeen kaloreiden lisäks myös proteiinia. Tavoite on tuo 50g päivässä. Tästä lähtien. Huomisesta lähtien. ;)
Pitäisi sujua kunhan jätän vaan ylimääräiset sokerit pois; niihin menee PALJON turhia kaloreita....


EDIT. siis TARVE ihmisellä n 0.6g painokiloa kohti ja saantiSUOSITUS on 0.8g painokiloa kohti. Tarve mulla on siis noin.... 40g proteiinia. Siis VÄHINTÄÄN se on saatava. 40g.